Geert Wilders, detractor sau vizionar?

Posted on 30/06/2011 by

2


Geert Wilders este liderul Partidului pentru Libertate (PVV) si sustine ca  fiind un apărător fervent al libertăţii de exprimare are dreptul la criticile lui aduse islamului si lipsei de toleranta a populatiei islamice stabilita in Europa ultimelor decenii. Începând cu anul 2009 el a fost urmărit penal de către Justitia olandeză pentru incitare la ură rasială şi discriminare, pentru a fi comparat Coranul cu “Mein Kampf”-ul lui Hitler.

Acum o saptamana judecatorii olandezi l-au achitat creand primul precedent European si semnand juridic actul de deces al “multiculturalismului” adoptat de majoritatea guvernelor europene, care intre timp au avut la randul lor destule ganduri de penitenta. Lideri precum Cameron, Aznar, Sarkozy au ajuns la aceeaşi concluzie la care a ajuns si Angela Merkel în 2010, care a spus că “societatea multiculturală a eşuat complet”. Acum, că multiculturalismul a fost abandonat, critica împotriva islamului nu mai este interzisă.

Prin achitarea lui Geert Wilders, joi 23 iunie, Olanda devine prima ţară din Europa Occidentală unde puterea juridică a tras concluzii explicite din abandonarea multiculturalismului.  Indiferent daca ne place sau nu ceea ce spune Geert Wilders, lucrurile trebuie spuse si opinia publica trebuie sa le dezbata; daca nu se va face, Europa va deveni la fel de blamabila ca Iranul, Saudia si toate statele care impun tacerea cu forta fizica sau legislatia si nu cu argumente.

Am scris de multe ori ca “multiculturalismul” este  o idee bună daca exista respect reciproc intre populatiile care traiesc impreuna. Asa cum arata astazi acest “multiculturalism” este o porcarie sinistra. Dupa o emigratie care in mare parte isi are sursa in compasiunea gazdei si dorinta de a ajuta pe cei care au nevoie de acest ajutor, de regula umanitar, cei asistati devin intoleranti, dorind sa-si impuna valorile majoritatii popoarelor ale caror tari ii gazduiesc, aplicand intr-un fel o “tiranie a minoritatii” imposibila de justificat.

Personal cred ca “precedentul Geert Wilders” este un lucru extrem de important si vreau sa cred ca toate tarile Europene vor reusi sa formuleze pozitii identice.

Advertisements