Diversitate si multi-culturalism

Posted on 18/10/2011 by

1


Cotidianul finlandez „Helsingin Sanomat” relateaza ca în cursul nopţii de luni spre marţi, în zona Gării centrale din Helsinki a avut loc o bătăie între clanuri ţigăneşti de origine romana. Batalia a avut loc dupa  o urmărire pe străzile capitalei finlandeze.

Evenimentele au inceput cand sapte români de etnie romă i-au urmărit cu maşina pe alţi doi conaţionali. Vehiculul acestora din urmă a rămas blocat în trafic, moment în care urmăritorii au ieşit la atac cu bare metalice. Au spart geamurile maşinii şi i-au bătut pe conaţionalii care voiau să le ia teritoriul de cerşit. Poliţia finlandeză a intervenit şi a reuşit arestarea a şapte suspecţi români. Mare le-a fost mirarea când romii răniţi au refuzat să primească îngrijiri medicale la spital.

Potrivit autorităţilor finlandeze, clanurile care coordonează cerşetoria în Helsinki şi-au împărţit teritoriile. Certurile apar când aceste zone nu sunt respectate. Centrul capitalei finlandeze este controlat de romii din judeţul Gorj, în cartierul Itäkeskus sunt romi veniţi din Ardeal, iar muzicanţii ambulanţi din zona Gării Centrale sunt din Moldova.

Mai “bine” nici ca se putea. Tiganii nostri se “răzbună” pe finlandezi pentru ca nu ne lasă să intram in spatiul Schengen. Finlandezii au parte si de diversitate si de multiculturalism!

Surse: Helsingin Sanomat si Adevarul International.

Advertisements