Din culisele summitului la Bruxelles

Posted on 23/10/2011 by

6


Corespondentul nostru (Stefan A.) ne reproduce cateva din informatiile aparute in tabloidele italiene legate de peripetille lui “Il Cavaliere” la acest sumit, citez:

Silvio Berlusconi a declarat ca e in plina sintonie de viziune  cu nemtoaica blonda.

Azi a fost dezmintit neoficial. Au scapat declaratii anonime de diplomati prezenti la reuniune si care confirma ca piticul italian a fost pus la colt de teutona si de micul Napoleon .  Adica i s-a  ordonat clar sa faca reforme structurale, care sa produca efecte permanente pe partea de cheltuieli publice si sa reduca urgent datoria publica prin privatizari.

Obsedatul sexual a raspuns ca nu are soliditate in majoritatea pe care o conduce si poate doar sa faca ceva amnistii fiscale care sa aduca ceva bani.  Raspunsul taios a fost ca UE e satula de operatii financiare  cu beneficiari abonati  🙂  si cu efecte doar limitate in timp . Nu vor aproba astfel de interventii . Cavalerul  a raspuns ca ar mai fi solutia sa desfiinteze imediat posibilitatea italiana de pensionare anticipata, dar partidul Lega Nord  se opune, amenintand parasirea guvernului . Deci valkiria  Teutona si francezul au insistat ca o astfel de masura de desfiintare a pensiei anticipate e foarte buna si eventual, pentru a da o mana mosului, vor introduce undeva, in declaratia finala, obligatia de a reduce cheltuielile sociale pentru statele membre. A fost insistent impins sa invete din masurile luate de spanioli .

Berlusca e cu coada intre picioare fiind bombardat de toti . O fi priceput ca fondul UE de salvare a statelor si care va ajunge la mii de miliarde de euro e ceva preventiv creat pentru a nu falimenta oficial Italia si Spania ? Foarte suparat Berlusconi ( desi in presa e cu zimbetul pe buze ) ca nu sint gagici sau mai bine zis minore la reuniunea asta.