Si Italia…doarme

Posted on 06/11/2011 by

7


Liderii lumii au privit cu consternare  cum premierul italian, Silvio Berlusconi, a adormit de două ori în timpul summit-ului G20 de la Cannes, în timp ce ei discutau despre cum să împiedice Italia să devină următoarea victimă a crizei din zona euro, comentează Mail on Sunday în ediţia electronică, intr-un articol care este suficient de tragic pentru a fi citit ca un instantaneu comic.

Berlusconi a aţipit în timp ce Barack Obama, David Cameron, Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy, între alţii, îl îndemnau să facă mai mult pentru a-şi salva ţara de la faliment. Frustraţi de indecizia sa, ei l-au umilit, oligându-l să permită unor inspectori de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) să verifice datele economice ale Italiei, pentru a preveni să o apuce pe urmele Greciei, comentează publicaţia britanică.

“Există o îngrijorare tot mai mare în legătură cu faptul că Berlusconi nu deţine controlul asupra a ceea ce se petrece în Italia. A adormit de două ori în timpul discuţiilor. I-a alarmat foarte tare pe oficialii săi. Au fost nevoiţi să îl trezească cu un ghiont. Ceilalţi oficiali nu au avut cum să nu observe”, a declarat un diplomat care a participat la discuţii.

Berlusconi a respins îndemnurile de a demisiona, dar se confruntă cu un important vot asupra bugetului, marţi, şi riscă un vot de neîncredere, miercuri, asupra planului său de austeritate, deoarece doi parlamentari au demisionat din grupul lui politic si şase foşti aliaţi au făcut apel la “o nouă etapă politică şi un nou Guvern”.

Italia chiar are o probleme cu acest domn de 75 de ani, super cosmetizat si ametit de bunga-bunga!