Breaking News: Atacuri ale Talibanilor in Afganistan

Posted on 15/04/2012 by

1


Insurgenţii au atacat astazi  oraşe din estul Afganistanului, inclusiv cel puţin două obiective importante din Kabul, într-un atac coordonat care cuprinde unele dintre cele mai importante centre urbane ale ţării. Talibanii au numit aceste atacuri “începutul ofensivei de primăvară”.

Dupa-amiaza devreme, insurgenţii au atacat obiectivele cu ajutorul lansatoarelor de grenade propulsate (RPG), artilerie usoara şi armament personal, dintr-o clădire neterminată în centrul comercial Kabul. Acest soi de atac nu este singular si s-au petrecut si in trecut. Din aceste fortificatii improvizate, grupuri de talibani au  tras în direcţia ambasadei germane, britanice şi comandamentului militar al NATO, ambele localizate la  doar câteva sute de metri de atacatori.

Atacatorii au vizat, de asemenea, o baza NATO de la Jalalabad, precum şi instalaţiile afgane în capitalele de provincii şi Logar Paktia. “Atacatorii au ocupat o clădire vizavi de o universitate în oraşul Gardez şi au  inceput sa traga in  diverse direcţii, inclusiv au bombardat cateva clădiri guvernamentale”, a declarat Rohullah Samoon, un purtator de cuvant al guvernatorului din Paktia.

Cel puţin doi insurgenţi au fost ucişi la Kabul, au declarat oficialii, dar focurile de armă sunt  însa in  curs de desfăşurare, dupa trei ore de la inceputul atacului.

“Acesta este un mesaj care arata ca ofensiva noastră a început de primăvară”, a declarat purtătorul de cuvânt taliban Zabiullah Mujahid, care a declarat ca obiectivele principale au fost instalaţiile militare şi diplomatice occidentale. Atacurile continua.

Surse: Reuters Washington Post