Realităţi carnivore

Posted on 30/04/2012 by

2


Earth Policy Institute, un grup de cercetare din domeniul mediului, a extras cateva date fascinante din rapoartele Ministerului Agriculturii din SUA legate de consumul de carne în China şi America.

China a depăşit consumul total de carne din America cu mult timp în urmă, în 1990 şi “mesteca” tot mai mari cantităţi de carne cu cat nivelul de trai creste si  ţara devine mai bogată. În acest an se estimează să acesti mancaciosi chinezi vor consuma  71 milioane de tone, comparativ cu 33 de milioane cat consuma americani, bineinteles ca  per-persoană, chinezii mananca aproape jumătate din ceea ce mănâncă un american, adica  53 kg/chinez faţă de 105 kg/american.

Consumul de carne în America a scăzut cu 6% începând cu anul 2007, deşi probabil ca acest  lucru este  până la urma o preferinta cauzata de grijile pentru o  sănătate mai buna si nu neaparat din cauze financiare, probabil, dar destul de incert.

Datele arată un consum de carne de porc al unui american a rămas in  medie destul de constant de-a lungul anilor, în timp ce popularitatea de carne de vită a atins apogeul în 1976 şi acum este a doua alegere după pui. Interesant de mentionat ca in tarile emergente (în curs de dezvoltare) creşterea consumului  de carne are implicatii in procesul de incalzire globala,  deoarece producţia de carne necesita utilizarea combustibilului care duce la  efectul de seră mult mai mult decat producerea altor tipuri de produse alimentare.

Sursa: The Economist si Earth Policy Institute