Deutsche Welle “promovează” aprecierea germană a guvernului Ponta

Posted on 26/07/2012 by

2


Fragmente din doua articole care contin multe aprecieri menite sa promoveze prietenia si aprecierea germana pentru realizarile guvernului Ponta.

Vreo noutate de la mineriade incoace?

Sub comunisti, romanilor li s-a spus ca occidentalii sunt “fascisti”, ca vor raul tarisoarei. “Noi nu ne vindeam tara”. Sub mineri trebuiau goniti din Piata Universitatii “legionarii”. Acum trebuie goniti “sclavii basisti”. Pare ca din iunie 90 incoace nu s-ar fi schimbat nimic. Dar nu e adevarat. S-au produs schimbari chiar esentiale Mai nou, potrivit lui Victor Ponta, Viviane Reding pasamite “n-are habar” de Romania si face totodata “campanie pentru PDL”. In mod vadit, premierul e certat cu logica. Sau nu se poate hotari. Ori poate da rateuri propaganda sa de partid. Fiindca, din doua una: ori Reding stie ce se intampla in tara, si atunci n-are cum sa nu sa se angajeze in favoarea prezervarii independentei justitiei romanesti, ori, dimpotriva, nu are habar, dar atunci nu se explica rigoarea cu care amendeaza minciunile premierului si in orice caz nu poate face vreo campanie.

Ca inaintea tuturor fazelor cruciale ale istoriei nationale din ultimele doua decenii si jumatate, romanii se vad odata in plus scufundati intr-un ocean de ura viscerala, o ura orchestrata si raspandita cu buna stiinta in scopul cuceririi puterii de catre un grup.

Oamenii de rand sunt imersati intr-un fluviu de pasiuni, se vad prinsi intr-un virtej de acuze si contra-acuze, impinsi sa se indrepte necontrolat si incontrolabil prin apele involburate ale vrajmasiilor mutuale spre o cascada a dezinformarilor sistematice si a violentelor de unde risca sa cada ca pietrele aruncate de la inaltimi ametitoare inainte de a se zdrobi de stancile recidivei totalitare.

Asa s-a intamplat si in iunie 1990, cand postcomunistii tintuiau la stalpul infamiei partidele istorice abia reaparute. Asa e si in 2012, cand pe post de baubau de serviciu figureaza, pentru a cata oara, Traian Basescu.

Unii, cei care vad enorm si simt monstruos vor sa-i faca sa creada pe cei multi ca indepartarea din functia prezidentiala a acestui om le-ar putea, chipurile, rezolva problemele. Ca si cum destituirea unui presedinte ar putea face nefacute furtul intelectual al unui premier, sau instabilitatea politica si economica, izolarea internationala si deprecierea galopanta a leului, provocate de lovitura de stat ce-a culminat cu suspendarea sefului statului.

Putini, prea putini realizeaza ca in joc, la referendumul de la 29 iulie nu e doar soarta lui Basescu, pe de o parte, si cea a unor Ponta, Antonescu, Voiculescu et eiusdem farinae pe de alta, ci mai cu seama destinul institutiilor statului de drept, democratia romaneasca si caracterul european si occidental al Romaniei, pe care puterea instalata dupa debarcarea lui Mihai Razvan Ungureanu le-a scos fara jena la mezat.

Cat de justificata e aceasta acuzatie, cat de intemeiata alarma data in Europa si in lume in urma loviturii de stat de la Bucuresti, reiese dintr-un document publicat in editiile online ale ziarelor Evenimentul Zilei si Romania Libera. Conform lui, premierul Romaniei, Ponta, se declara, vai, de acord cu desfiintarea Curtii Constitutionale si a instituiilor cheie ale justitiei, luptei anticoruptie si asanarii morale a Romaniei postcomuniste care sunt ANI, DNA si CNSAS.

In mod semnificativ, reiese din document ca o gramada de ONG-uri au cotizat la aceasta tentativa de distrugere a statului de drept, demonstrand cat de serios scindata si in fond periclitata este si societatea civila romaneasca.

Acelasi cotidian bucurestean scoate in evidenta persistenta criticilor comisarului european pentru justitie, Viviane Reding, la adresa regimului Ponta-Antonescu, un regim care nu si-a indeplinit obligatiile asumate fata de Comisia Europeana. Integral pe situl Deutsche Welle.

Referendumul şi tehnicile de manipulare ale puterii.

Tehnicile comuniste de manipulare a maselor au fost bine însuşite, ba chiar perfecţionate de politicienii de extracţie comunistă ai zilelor noastre.

Miercuri, 25 iulie, după şedinţa de guvern, premierul Victor Ponta i-a invitat pe ziariştii prezenţi să urce într-un autocar şi i-a condus în Cartierul Primăverii, la Vila Dante, aparţinînd Regiei Autonome pentru Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS). Vila respectivă a fost reabilitată de către regie, costurile fiind estimate la un milion de euro.

Victor Ponta a făcut oficiile de gazdă (oare în ce calitate?) plimbîndu-i pe jurnalişti prin camerele renovate, după care le-a spus că vila respectivă a fost reabilitată şi modernizată “la solicitarea lui Traian Băsescu, în scopul ca aceasta să-i fie destinată după încheierea mandatului de preşedinte”. Un comunicat al RAPPS precizează că nu a fost primită nici o solicitare în acest sens. Întrebat de jurnalişti care este adevărul, preşedintele suspendat Traian Băsescu a răspuns scurt: “Am un mare regret că am numit un mincinos prim ministru.”

Manipularea, în această săptămînă dinaintea referendumului de duminică pentru demiterea preşedintelui, este orchestrată pas cu pas. Tot Victor Ponta a anunţat marţi că în anul 2013 TVA-ul la produsele alimentare va fi redus la 9%. În condiţiile în care exporturile României în primele cinci luni ale acestui an au stagnat, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în situaţia în care seceta a compromis deja o bună parte din producţia agricolă, în situaţia în care investiţiile străine nu dau nici un semn că vor căuta România, mai ales în actuala perioadă de criză politică, oare pe ce se susţine declaraţia lui Victor Ponta? Nu este desigur decît o declaraţie menită să manipuleze masele, în vederea participării masive la referendum şi a demiterii preşedintelui suspendat. Integral pe situl Deutsche Welle