Visele lui Marga şi realtăţile germanilor

Posted on 03/08/2012 by

7


Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat că nu s-a modificat calendarul intrării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen în urma raportului pe MCV, aceasta fiind în continuare posibilă în două etape: octombrie 2012 cu frontierele aeriană şi maritimă, iar martie 2013 cu frontierele terestre.[…] Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că are “sentimentul lăuntric” că România va adera la spaţiul Schengen parţial în această toamnă, existând sprijinul Franţei, însă decizia se va lua în funcţie de organizarea referendumului.[…] Integral in Mediafax. Idiot si mincinos sinistru!

Lovitură de la nemti: Intrarea României în Schengen, “imposibilă în acest moment”

România şi Bulgaria ar putea să nu fie pregătite să adere la Spaţiul Schengen anul acesta, chiar şi parţial, cu spaţiul aerian şi maritim, a declarat ministrul german de Interne Hans-Peter Friedrich pentru Rheinische Post.

Cred că deschiderea frontierelor pentru România şi Bulgaria este imposibilă în acest moment“, este citat Friedrich declarând pentru Rheinische Post.

Premierul bulgar Borisov dă vina pe problemele pe care le are România pentru întârzierea aderării Bulgariei la spaţiul Schengen, negând afirmaţiile că atentatul antiisraelian de la Burgas ar fi un motiv pentru această amânare, transmite vineri site-ul Dnevnik, citând un interviu cu Borisov publicat de săptămânalul sofiot Capital.

Atât timp cât în România au loc aceste procese şi ei (românii – n.r.) nu se întorc pe drumul drept, noi nu putem face o frontieră Schengen pe Dunăre‘, spune Borisov. Interviu integral Rheinische Post, aduce Capital.