Alo, aici Bruxelles – Ponta auzi ce zice Veneţia!

Posted on 08/08/2012 by

6


“Vicepreşedintele Reding a răspuns ieri unei scrisori din partea preşedintelui Curţii Constituţionale din România şi reamintit recomandările urgente făcute de Comisia Europeană Guvernului de la Bucureşti în privinţa respectării independenţei justiţiei. Comisarul pentru Justiţie şi-a exprimat în mod special îngrijorarea cu privire la încercările de intimidare ale judecătorilor”, a precizat Mina Andreeva,  ofiţerul de presă al cabinetului său de la Bruxelles.  

“Comisia Europeană aşteaptă ca Guvernul României să respecte decizia CCR”, a adăugat astăzi purtătorul de cuvînt al CE, Olivier Bailly, menţionând că este aşteptată hotărârea judecătorilor Curţii Constituţionale cu privire la referendum.

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, grup independent de experţi în drept constituţional, s-a declarat ieri ŞOCAT de faptul că “într-un timp atât de scurt”, judecători ai Curţii Constituţionale dintr-un stat UE reclamă repetate presiuni politice.

Comisia Europeană monitorizează extrem de atent situaţia din România şi, aşa cum a fost anunţat la raportul sub Mecanismul de Cooperare şi Verficare în luna iulie, un nou raport care va evalua progresele făcute de Bucureşti va fi pregătit şi prezentat la momentul potrivit, până la sfârşitul acestui an, a mai precizat oficialul UE.

Surse: Viviane Reding Twitter; Romania – Statement by the President of the Venice Commission; aduce Adevarul.      

Advertisements