About

Politeía Europeană – Actualităţi Europene

Sunt sigur ca viitorul Romaniei este unul European si sunt si mai sigur ca apartenenta Romaniei la Uniunea Europeana a fost  un miracol si o mare oportunitate a poporului roman, poate cea mai mare din istoria lui. Din nefericire, astazi Uniunea Europeana nu se prezinta prea bine din punct de vedere functional, administrativ,  politic si economic. Mi-as dori ca pe acest blog sa discutam putin despre Uniunea Europeana, entitatea polico-economica din care facem parte.

Cred ca informatiile pe care le au romanii despre Uniunea Europeana sunt putine si in marea lor majoritate incomplete. Doua ar fi  motivele acestei superficialitati: primul este legat de caracterul national – nu ne incarcam mintea cu lucruri care nu ne aduc beneficii imediate. Al doilea – abundenta de date, adica o groaza de copaci care ne impiedica sa vedem padurea, intr-un cuvant daca doresti sa obscurizezi ceva “inneaca-ti” cercetatorul cu detalii. Din aceasta cauza am hotarat sa vin in ajutorul cititorului roman prin acest nou blog – Politeía Europeana – Actualităţi Europene.

Politeía Europeana este un site care oferă cititorului român o urmărire selectivă a marilor subiecte, dezbateri şi opinii provenite din Europa contemporana. Politeía Europeana se straduieste sa trateze echilibrat subiectele pe care eu le consider “actualităţi europene”.

In afara stirilor pe care le publicam sub forma unei reviste a presei saptamanale si provin din traducerile mele sau din cele mai importante publicate de Deutsche Welle sau PressEurope. Majoritatea comentariilor si analizelor imi apartin si rezumatele lor apar si in Politeía. Fragmente din presa care nu au traduceri in limbile Engleza, Germana sau Franceza  sunt traduse cu ajutorul siturile respective, care au traduceri in Engleza sau din PressEurope, daca le gasim.  

Toate editorialele sunt scrise de mine, oferind, sper eu, un tratament obiectiv al subiectelor prezentate.  

O parte din analizele prezentate vor fi parolate din cauze diverse, in special insa din cauza plagiarismului prezent in blogosfera romaneasca. Articolele preluate de mine din alte surse (sper eu cat mai putine) vor fi preluate conform termenilor de publicare ai autorilor lor si conform legislatiei de copyright in vigoare.

Sper ca vom aborda subiecte interesante si le vom trata cinstit si tot sper ca veti vizita acest blog si-l veti ajuta cu opiniile voastre.

One Response “About” →

 1. Ștefan A.

  22/05/2011

  Jos palaria Theophyle .
  Esti de neinlocuit si ma intreb mereu cum gasesti timp pentru toate cele .
  Numai bine .

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s