Cu aurul la control!

Posted on 08/03/2012 by

5


Ron Paul, unul dintre candidaţii republicani la preşedinţia SUA, a cerut anul trecut, în campania sa, un audit al rezervelor de aur ale SUA. De atunci si pana astazi, pe măsură ce instabilitatea politică şi economică internaţională se amplifică, iar preţul aurului atinge noi maxime istorice unele statele europene incep sa se gandeasca la repatrierea rezervelor de aur ţinute pastrate  în SUA.

Valoarea rezervelor de aur ale Germaniei se ridică la circa 184 de miliarde de dolari, iar peste 60% sunt în afara hotarelor Germaniei, cea mai mare parte în seifurile uriaşe ale băncii federale din New York.

Elveţia gandeste şi ea repatrierea rezervelor de aur. Patru membri ai parlamentului elveţian au lansat o iniţiativă prin care cer un referendum în care populaţia să se pronunţe în privinţa a trei propuneri: păstrarea aurului elveţian în Elveţia, interzicerea vânzărilor de aur de către banca centrală a Elvţiei, şi păstrarea a cel puţin 20% din rezervele valutare ale Elveţiei în aur. În prezent, Elveţia are o rezervă de aur de 1.040 de tone, evaluată la 56,3 miliarde de dolari, care reprezintă circa 16% din rezervele valutare ale ţării.

Surse:
zerohedge.com. – Germania
zerohedge.com. – Elvetia